Annyit hallottam már az eper és a bazsalikom nagyszerű párosáról, hogy amikor nekiláttam a desszert készítésének, csak az lebegett a szemem előtt, hogy egy életem, egy halálom, ezt én most kipróbálom. És milyen jól tettem! Ez a dolog tényleg működik, aki szereti az epret és a bazsalikomot külön-külön, annak tényleg megér egy próbát!
Egy kisebb tálat kiraktam
Limoncelloval ízesített limonádéba mártogatott
babapikótával. Aztán
25 dkg túrót habosra kevertem
0.5 dl tejszínnel és
4 evőkanál cukorral, majd óvatosan belekevertem az előzőleg
1 csomag vaníliás cukorral habbá vert
2 dl tejszínt.
kb 25-30 dkg epret kisebb kockákra vágtam,
néhány nagyobb bazsalikom levelet pedig durvára aprítottam és ezeket is a túrókrémbe kevertem, majd az egészet a piskótákra halmoztam. A tetejét szeletelt eperrel és bazsalikom levélkékkel díszítettem. Néhány órára hűtőbe tesszük (minél több időre, annál jobb)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.