Anyukám annak idején málnából készítette, én meg arra gondoltam, miért ne lehetne eperből is... Lehetett, persze! Villámgyors és finom. Az igazi persze az lett volna, ha a tojás sárgáiból egy kis krémet is készítek a hab alá, de erre most nem volt idő.
Képek egyelőre itt is a telefonon...
30 dkg epret összeturmixoltam (legközelebb villával nyomkodom szét úgy kevesebb levet ereszt),
3 tojás fehérjét
pár csepp citromlével félig felvertem, majd hozzáadtam
6 dkg porcukrot és ezzel már keményre vertem. Ekkor hozzáadtam az eperpürét, majd ezzel is tovább vertem még egy kicsit és már kész is. Ha a hozzávalók hidegek, akkor már hüteni sem kell, azonnal tálalható, akár pudingra halmozva, akár csak úgy magában, vagy babapiskótával.
Ebből a mennyiségből 6 desszert, vagy 3 nagy uzsonna adag lesz.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.