Megint egy nagybetűs étel. Nekem ez A zöldborsóleves. Ahogy anyukám csinálja, csirkeaprólékkal, zsenge, előzőleg lepirított zöldségekkel, vajas galuskával... Jó sűrűn persze, hogy a kanál megálljon benne :)
A csirkeaprólékot (ennek híján én most kisebb nagyobb csirke darabokat) feltesszük főni
sóval, borssal, (új)hagymával, petrezselyemzölddel. Közben
kb 30 dkg friss, zsenge vegyes zöldséget megmosunk, ha szükséges tisztítjuk és kisebb darabokra vágjuk. Evőkanálnyi vajon kicsit megpirítjuk, felöntjük kevés vízzel és ha a hús már alakul, akkor a leveshez öntjük. Ekkor mehet bele
0.5 kg zöldborsó (tisztítva), majd a vajasgaluska, ami
1 tojásból, egy evőkanál vajból és kb 2 evőkanál lisztből, csipet sóval készül.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.