spanyol ízelítő 2.

Címkék: egyéb spanyolos

2011.08.04. 09:30

A következő helyszín Montblanc volt, egy gyönyörű középkori városka, ahol állítólag az a bizonyos Szent György legyőzte azt a bizonyos sárkányt. A sárkány dolog talán nem volt persze igaz, de az igen, hogy itt ettünk a legolcsóbban és nagyon jót! A 10 eurós menüben benne volt az előétel, főétel, desszert ill. a bor és a víz is... Degeszre ettük magunkat és minden nagyon finom volt. Négyen négy különböző előételt, főételt és desszertet ettünk. Ez már önmagában megnehezítette a rendelést, az pedig méginkább, hogy a pincér csak spanyolul tudott, mi meg pont spanyolul nem :) Szerencsére a szomszéd asztalnál ülő holland hölgy a segítségünkre segített, aki valamelyest spanyolul és angolul is beszélt, bár időnként azért pantomim előadásba fulladt a dolog, úgyhogy mindannyian jól szórakoztunk.

Előételek:

- egyszerű zöld saláta tonhallal

 

- fideuá: olyasmi, mint a paella, csak rizs helyett tésztával készül, fokhagymás majonézzel tálalva

 

- zöldbab melegen, sült sonkával, olíva olajjal

- sárgadinnye sonkával (ennek a dinnyének kissé másabb íze volt, mint az otthoniaknak, talán valmelyest kevésbé aromás - nekem valószínűleg pont ezért ízlett...)

Főételek.

- sült malacpofa - igen, malac "arca" sütve :) nagyon finom szaftos hús van rajta!

 

- zöldséges (padlizsán, paradicsom, paprika) marharagu

 

- a gyerekek egyszerűen hirtelen sült csirkemellet, ill. sertéskarajt ettek

Desszertek (a fényképezéssel ekkorra már senki sem törődött...)

- flan - amolyan sült vaniliakrém/puding karamellel a tetején (na, ezért a meghatározásért néhányan biztosan karóba húznának, de aki nem ismeri esetleg a creme brulee és a crema catalana szentháromságát a flannal együtt, annak mégiscsak így lehet elmagyarázni...)

- mandulás mousse - ez volt a legjobb, könnyű, habos, marcipánízű, ezt szívesen reprodukálnám, ha tudnám a nevét...

- brownie dióval és valamilyen sziruppal - nagyon durván tömény volt, de pont ez volt jó benne :)

és végül megrökönyödésünk tárgya: joghurt kristálycukorral :D

folyt köv. 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr523118197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2011.08.04. 13:28:35

ez tetszett :-)
jó kis rövid beszámoló, de érzékletes, hangulatos, és csudajó fotók, írigyellek, hogy van türelmed éhesen képeket készíteni :-))
süti beállítások módosítása