Céklarajongóknak és vállakozókedvűeknek! Nálunk a normál (bolti, üveges) céklasaláta 4-ből 3 arányban kedvelt, ennek ellenére kellett hozzá egy év, mire vállalkoztam ennek a levesnek az elkészítésére. Mert lássuk be, ez azért egy kicsit bizarrnak tűnik, a mi magyar konyhánkban. De most elszántam magam, vettem 3 gumót és a padlizsánokkal együtt ezt is megsütöttem. Azért biztosra mentem, mert főételként muszakát tálaltam, nehogy valaki éhen haljon... Mindenki megígérte, hogy megkóstolja és a látvány hatására tán még valódi kedvet is kaptak hozzá, ennek ellenére rajtam kívül a többiek csak az ehető kategóriába sorolták végül... Nekem viszont ízlett!
1 nagy fej hagymát
fél almával (darabolva! :) ),
némi őrölt köménnyel együtt
kevés vajon megpirítottam, majd hozzá adtam
kb 50 dkg sült céklát. Felöntöttem
kb 1 liter csirke alaplével,
csipet őrölt korianderrel ízesítettem, pár percig főztem, majd az egészet leturmixoltam.
2 dl tejfölt
1 kiskanál liszttel kikevertem, majd hőkiegyenlítéssel behabartam a levest. Pár perc főzés után késznek nyilvánítottam, tálaláskor hígitott tejföllel díszítettem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.