Bajban vagyok a köretekkel. Az egész család, de persze főleg a gyerekek, szörnyen konzervatívak ebben a kérdésben. Sült krumpli, pirított krumpli, krumplipüré, natúr párolt rizs, nokedli. Kb. ennyi. Már a tarhonya is megosztó, a főtt tésztát is csak önálló ételként szeretik, köretként nem. Így aztán ritkán készül egyéb, különlegesebb dolog, de néha azért nem tudom megállni. Mint például most. Valahogy rákívántam erre a fajta rakott krumplira és ezúttal nem beszéltem le magamat róla. Jól is tettem, nagyon jól sikerült, finom krémes szaftban puha, ízes krumpli... A férjemnek annyi megjegyzése volt, hogy legközelebb esetleg próbáljam ki részben tejföllel, hogy kevésbé legyen édeskés az íze. Azt hiszem, ennek semmi akadálya.
1 kg krumplit meghámoztam és vékonyan felszeleteltem. Egy lábasban felforraltam
4 dl tejet és
4 dl tejszínt,
sóval, borssal, szerecsendióval és fokhagymával ízesítve. Miután felforrt, beletettem a krumplit és 10 percig főztem (lepje el a lé!). Ezután mindenestől
kivajazott tűzálló tálba tettem és kb 1 órán át sütöttem. Gyakorlatilag bármilyen húsételhez kitűnő köret, mi most fokhagymával pácolt, rántott csirkemell falatokkal ettük, a maradékot én másnap sertéspörkölttel...
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.