Igazából a kinézetébe szerettem bele, abba, hogy végre használhatok el valamennyit a jégcukromból... Már a recept alapján világos volt, hogy ez nem egy hanyományos sütemény. Egyszerre sós és édes. Az ember eszi és nem tudja eldönteni, melyik. Ezért megeszik még egyet. Aztán még egyet. És bár még azt sem tudja eldönteni igazán, hogy ízlik-e egyáltalán, máris megevett hatot... Tényleg különleges, amit érdemes kipróbálni, aztán majd ki-ki eldönti, hogy sós-e, vagy édes, ízlik-e, avagy sem.
15 dkg lisztet és
15 dkg étkezési keményítőt egy tálba szitálunk, majd
egy csipet sóval,
7.5 dkg margarinnal és
22.5 dkg tejföllel tésztává gyúrjuk. Hűtőszekrényben pihentessük egy órát, majd gyúrjuk át mégegyszer és nyújtsuk ki fél cm vastagra. A formákat szúrjuk ki, tegyük tepsibe majd kenjük le
1 tojás sárgája és
tejszín keverékével. Szórjuk meg
szóró/jégcukorral és 175 fokon süssük kb 12 percig.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.