Semmi különös. Egybensült fasírt újhagymával. Lehetne a szokásos módon tojással, esetleg sajttal, vagy vegyes zöldségekkel, de most újhagymával lett, mert ennek van szezonja. Azt hiszem, gyakrabban fogok ilyesmit készíteni, hiszen hidegen is kitűnő és kiváló alternatívája a mindenféle bolti felvágottaknak, akár szendvicsbe is.
0.5 kg darált sertéshúst (a zsírosabb fajtából) összekevertem
10 dkg zsemlemorzsával (mert a férj így, sőt még ígyebbül szereti...),
1 fej reszelt hagymával (mert a fiam úúútálja a fasírtban a hagymadarabokat),
1 tojással (mert ennyi azért kell bele),
1 evőkanál sóval (ami pont elég),
némi borssal (mert az mindenbe kell),
1 evőkanál pirospaprikával (magyarosan, naná) és
1 evőkanál mustárral (mert én így szeretem). A massza egyik felét a kiolajozott forma aljába szuszakoltam, amire aztán újhagyma szálakat fektettem , majd erre a hús másik felét nyomkadtam rá. 200 fokon már nem emkékszem meddig sütöttem. Gondolom, amíg kész nem lett.
A bejegyzés trackback címe:
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: Mandiner blogajánló 2012.05.23. 10:03:01
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.