Sztrapacska

Címkék: krumpli juhtúró

2013.12.13. 08:00

Szlovákiai síelések elmaradhatatlan vacsorája, itthoni elkészítése azonban mindeddig váratott magára. Nagyon jól sikerült, bár a főzés során időnként válogatott szidalmakkal illettem mind saját magamat, mind az egész világot... Utólag nézve azonban azt gondolom, hogy igazából csak a recepthez képesti dupla mennyiséggel volt a gond, egyébként annyira nem ördöngősség.

sztrapacska blog.JPG

0.5 kg krumplit hámozzunk  meg és reszeljünk le. Nem egy élmény ez a művelet, de ha keveset tökölünk és méltatlankodunk, hanem inkább csináljuk, akkor megvan azért elég gyorsan. Nyomkodjuk ki a levét, majd adjunk hozzá

1 tojást,

25 dkg lisztet,

t, valamint annyi 

vizet, hogy a sima nokedlinél valamivel keményebb tésztát kapjunk.  Ne kérdezzétek, miért kell kicsavarni, ha utána úgyis vizet teszünk hozzá, de nem mertem eltekinteni ettől a művelettől, mert  több receptben is a lelkemre kötötték... Szaggassuk forrásban lévő vízbe és kicsit hosszabb ideig főzzük, mint a nokedlit, hogy a krumpli is megfőjön benne. Azt is a lelkemre kötötték, hogy leszűrés után ne öblítsük le, de annyira gázul nézett ki, hogy én azért csak megtettem és szerintem jót tett neki. Ezután zuttyantsuk a közben elkészített "mártásba". Ehhez

10-15 dkg füstölt szalonnát (akár több is lehet, ha valaki bírja...) kockázzunk fel, süssük ki. A pörcök nagyobb, a zsír kisebbik részét szedjük ki, tegyük bele a 

12.5 dkg juhtúrót (ekkora kiszerelésben vettem), 

1-2 dl tejfölt (ezek az arányok szabadon variálhatók) és kicsit melegítsük össze. Miután belekerültek a galuskák is, keverjük össze, szórjuk a tetejére a félretett szalonna kockákat és zsírt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr455681842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tina Recept 2013.12.13. 12:21:39

Kedves webmester,

Észrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 110 000 összegyüjtött receptek közül. Naponta növekedik a látogatók száma, ami jelenleg a több mint 30 000 klikket jelent. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a recepteket, és a felhasználók ezután receptjeidet könnyen megtalállják a keresőnk segítségével, majd a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra. Tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalállhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szivesen segítünk bármivel.

Üdvözlettel,
Tünde
info@osszesrecept.hu
süti beállítások módosítása