Ízlések és pofonok, mint tudjuk... De hogy ennyire!? Miközben én az első kóstolásnál beleszerettem ebbe a levesbe, addig a gyerekek bocsánatkérő grimasszal tolták félre. Tudtam persze arról, hogy a zöldborsó nem nagyon csúszik náluk, de abban reménykedtem, hogy krémleves formájában ezt is hajlandóak lesznek megenni. Nem így történt. Egy újabb étel, amit magamnak főzhetek, esetleg a férjemnek, akinek most nem volt alkalma ezt megkóstolni. De ha valaki szereti a zöldborsót, annak bátran ajánlom, szerintem nagyon jó lett! (A sajtroppancsot viszont még gyakorolni kell. De ezt persze megették a kölkek így is!)
1 nagy fej hagymát felkockáztam és
1 kanál vajon pirítani kezdtem, majd rádobtam
40 dkg fagyasztott borsót.
Sóztam, borsoztam, felöntöttem vízzel, majd belekockáztam
2 db krumplit (kb 20 dkg) és puhára főztem őket. Leturmixoltam,
2 dl tejszínt öntöttem bele,
parmezán sajtot és
kevés szerecsendiót reszeltem bele. Sűrűségét vízzel állítottam be és kívánkozott bele
1 leveskocka is. Még egyszer felforraltam és kész.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.