Amennyiben kész tortellinit használunk, akkor igazi gyors és finom tésztaétel. Ha mi készítjük a tésztát is, akkor a gyors persze nem állja meg a helyét. A férjem már évek óta készül rá, hogy saját kezüleg készítse. Ha egyszer sor kerül rá, beszámolok róla :)
A gombamártáshoz szükségünk van:
1 fej hagymára, amit apróra vágunk és
kevés olajon elkezdünk párolni. Mikor már megereszkedett egy kicsit, hozzáadjuk a
fél kiló gombát (lehet csiperke is, erdei is, vagy éppen vegyesen), amit előzőleg felszeleteltünk.
Sózzuk, borsozzuk, lesütjük. Belekeverünk
1 kiskanál lisztet és felengedjük
1 dl tejszínnel és
1 dl tejföllel (lehet csak az egyiket is használni). Ízesítjük
kevés reszelt parmezánnal,
1 csipet kaporral (nem megijedni, ennyi nem érződik ki, de jót tesz neki)
petrezselyemmel. Szükség esetén vízzzel (vagy tejszínnel, tejföllel) még hígítható.
Ez a mennyiség kb fél kilónyi tortellinihez elegendő, amit előírás szerint megfőzünk. Praktikusan egyszerre kezdjük főzni a tésztát és a mártást és akkor 15-20 perc múlva tálalható is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.