A recept ihletadója Stahl Judit citromos csirkéje volt, de én valahogy ódzkodom a csirke egyben sütésétől. Ezért aztán én darabolom, vagy eleve csak részegységekből készítem. Viszont ez a citromos íz tényleg zseniális, úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek, aki akár egy sült csirke erejéig is szívesen kikacsingat a hagyományos, megszokott ízeken kívülre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kivajaztam egy sütőedényt és 

1 citromot, amit előzőleg alaposan megmostam, felszeleteltem és az edény alján egyenletesen elhelyeztem, majd

1 fej fokhagymát gerezdekre bontva szintén. Csak most a képeken szembesültem azzal, hogy én ezúttal az

1 fej vöröshagymát kifelejtettem belőle, tehát az is mehet bele karikákra szelve (de tény, hogy nélküle is jó lett).

csirke darabokat

sóztam, borsoztam és a citromos-hagymás alapra fektettem.

Előmelegített sütőben (220 fokon) kb 1 órát sütötem. Közben időnként meglocsolgattam a húst a keletkező lével. Pirított krumplit készítettem hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr642209178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keresztcérna 2010.09.13. 18:11:56

Eszterke, nagyon jól néz ki, bátor vagy, és van fantáziád, aminek külön örülök.Én úgy fogom megcsinálni, hogy egy SÜTŐZACSKÓba rakom, és mellé a nagyobb cikkekre vágott kruplit is. A végén, amikor felvágom a zacskót, egy kis mézzel megkenem a csirke bőrét. Igy talán még egyszerübb. Remélem finom is volt. Ilyenkor gondolatban küldjetek egy kis kóstolót keresztcérnának.Sziasztok.

Mágnes Dóra · http://mindenkaja.blog.hu/ 2010.09.20. 19:45:36

nem lesz kesernyés a citrom héjjától?

eszterlánc21 · http://eszterlancfoz.blog.hu 2010.09.20. 19:59:40

@Mágnes Dóra: csuda tudja. olyan citromos lesz :) de keserűségre igazából még senki sem panaszkodott...

cérnamama 2010.09.20. 20:34:05

Érdekességként irom, hogy a házi csirkét tisztitás után citromos vizben szoktam néhány percig áztatni, jobb tőle a leves ize, illata is.
süti beállítások módosítása