Kitört rajtam a sütési láz. Érdekes módon, ezúttal inkább a sós dolgokra vagyok rákattanva. Sőt, odáig merészkedtem, hogy ezúttal pogácsát süssek, pedig ez nem az én világom. Próbáltam néhányszor, de nem igazán sikerültek. Ráadásul anyukám és anyósom mellett a férjem is nagyszerű pogácsákat tud sütni, úgyhogy a család pogácsa ellátása nélkülem is megoldott volt. De most jött az ihlet, hogy kezdeni kéne valamit azzal a maradék ricottával. Találtam is receptet, de bajban voltam. Mert élesztős volt a recept, amit elvileg meleg helyen kelesztünk, ő meg hűtőbe tette és hajtogatta. Tudtam, hogy itt és most döntést kell hoznom és én már megint a középutat választottam. Nem tettem ugyan hűtőbe (csak az első kanyarra, de a férjem rám ijesztett), de melegre sem és hajtogattam is... A végeredmény, bár nem lett olyan szép magas, mint Csicseriborsóé, íze és állaga egyöntetű sikert aratott.

..tudok pogácsát sütni, tudok pogácsát sütni...

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

50 dkg lisztbe belekevertem

1 cs. szárított élesztőt (11 gr-os), majd

25 dkg ricottával,

25 dkg vajjal,

1 tojással,

1 dl tejjel

1 kiskanál cukorral és

1 evőkanál sóval összegyúrtam. És mint írtam, az első félórás körre hűtőbe tettem. Aztán kivettem, átgyúrtam, kinyújtottam és 9-be hajtottam. Újabb félóra pihenő a konyhában, majd újra kinyújtás, 9-be hajtás, félóra pihenő. Ezután már a végső nyújtás következett, a tészta berácsozása és kiszaggatása, tojással bekenés, majd sajttal megszórás és sütés. 180 fokon kb fél óra.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr582324651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása