Sokan nem ismerik még a kínai kelt, pedig sokoldalúan használható és igen finom zöldségféle. Ebben a levesben egyéb zöldségekkel együtt szerepel és fantasztikus ízek varázsolódnak elő belőlük egy kis citrom és rozmaring segítségével.
2.5 dkg vajon elkezdek pirítani
1 fej nagyobb kockákra vágott hagymát,
sózom, utána jöhet a
15 dkg félbe vagy negyedbe vágott és szeletelt sárgarépa,
5 dkg petrezselyemgyökér,
10 dkg brokkoli felszeletelt szára, majd
20 dkg kínai kel friss ropogós levélnyelei felkockázva. Hozzáadok
1 evőkanál lisztet, ezzel is átpirítom kissé, majd felöntöm vízzel. Ízesítem
2 leveskockával, borssal és pár levélke rozmaringgal (óvatosan adagoljuk, ne vegye át teljesen a hatalmat!). Ha már forr pár perce, akkor jöhetnek bele a brokkoli rózsák, majd a kínai kel csíkokra metélt fodros levelei. Belekeverünk
2 dl tejfölt, ezzel is átforraljuk,
pár csepp citromlével ízesítjük és
petrezselyem zölddel díszítjük.
Arra kell vigyázni, hogy a zöldségféléket ne főzzük túl!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.