sárgaborsó főzelék

Címkék: főzelék sárgaborsó

2010.11.24. 08:30

A sárgaborsó is a megosztó ételek közé tartozik, az emberek vagy nagyon szeretik, vagy nagyon nem. Mi a férjemmel nagyon, ellenben a gyerekek a szagát sem bírják. Így aztán ez is gyerekmentes napokra lett száműzve. Érdekes egyébként, hogy bár én alapvetően nem szeretem a főzelékeket (milyen menza már az pedig, ahol nincsenek), de van néhány, amire éppenséggel nagyon is rá vagyok kattanva. Például ez. Viszont a lehető legegyszerűbben készítem, rántás, habarás nélkül, visszafogott fűszerezéssel.

 

0.5 kg sárgaborsót alaposan megmosok egy szűrőben, majd legalább néhány órára (de inkább éjszakára) beáztatom. Én az áztató vízben szoktam főzni is, majd mindössze

sózom és

1 nagy fej hagymát, valamint

1-2 gerezd fokhagymát teszek bele, mindkettőt durvára vágva. Ezután sok dolog már nincs vele, de otthagyni nem érdemes, mert az elején kifutni, a végén pedig odaragadni hajlamos, tehát kevergessük közben. Kb 1-1,5 óra főzés után a borsószemek megpuhulnak, szétmállanak a hagymákkal együtt és szépen be is sűrűsödik, ha nem tettünk rá túl sok vizet (ne tegyünk!).

Sült szalonnával, kolbászkarikákkal és hagymával szoktuk enni.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr32453333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aJeti 2010.11.26. 13:01:43

imádom. imádom. imádom.
süti beállítások módosítása