az utolsó Mikulás

Címkék: történetek

2010.12.05. 20:50

Megérkezett a Mikulás és ez már valóban nem olyan volt mint régen... 2 éve kezdődött...

"Pici" lányom még 2 éve is hitt benne. A bátyja ugyan gonoszul minden évben megpróbálta felvilágosítani, de a lányom soha nem hitt neki. Mi meg persze mindent meg is tettünk, hogy így legyen.

Akkor úgy döntöttünk, meg kell leckéztetni a nagyot is. Merthogy ő már tudja, hogy mi rakjuk oda az ajándékot és érdekes módon mindig akkor kopog a Mikulás, amikor valamelyikünk kimegy wc-re... Nos ezúttal megkértük a szomszédot, hogy adott időben erőteljesen dörömböljön be, majd húzzon el... Ajándék csempészés megtörtént, együtt ültünk a nappaliban, mikor is dörömbölés. A fiam arcát látni kellett volna. Sejtette persze, mi történt, de akkor is. :)

Tavaly aztán a gyerekek következtek a szivatással. De hát mégiscsak gyerekek és egy anya előtt nincsenek titkok. Tudtam, hogy készülnek valamire, sőt igazából a trükkre is rájöttem. Erre aztán mi Apával ellentámadásba kezdtünk. Az történt, hogy a lányom kitalálta, hogy az msn videó kamerájával fogják követni az eseményeket és "lebuktatnak" minket. Viszont mi már tudtuk, hogy mire kell vigyázni. Apa a teraszajtón lopakodott ki, előszobába benyitva a sötétben elhelyzete a cuccot, majd sipirc vissza. Ő ért be hamarabb, a kölkök mégis indián üvöltéssel jöttek le, hogy mindent tudnak. Mint kiderült, a kamera nem ott volt, ahol a férjem gondolta, így nem csak a keze látszott... Könnyesre nevettük magunkat. Pici szomorúság, hogy ezzel véget ért egy korszaknak. Már tényleg nagyok...

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr892494046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alexandra Sydneyből · http://alexandragasztroblogja.blogspot.com/ 2010.12.05. 23:30:34

Ez tetszett :)
Szerintem semmilyen törést nem okoz egy gyerekben, hogy nincs Mikulás. Én arra sem emlékszem, hogy mikor tudtam meg - de a jó emlékek megmaradtak, mint amikor rohantunk az öcsémmel a lifthez, hátha elkapjuk a Mikulást, aki épp akkor ment el :D
süti beállítások módosítása