Ez az étel egyszerűen isteni lett! Azt hiszem, nem gyakori, hogy ilyen gátlástalanul fényezem magam, de most kénytelen vagyok :) És ebben most teljes a családi egyetértés is.
Még szerencse, hogy maradt nekem másnapra, mert ez megint egy a családnak másnapra előrefőzés alkalmával készült és nagyon izgultam, hogy a főzés közbeni kóstolásnál nem jut nekem több...
ek (7-8 dkg) zsíron megpirítok
kb 20 dkg hagymát, majd rádobok
kb 1 kg marhanyakat nagyobb kockákra vágva.
Sózom, borsozom, teszek bele
2 gerezd fokhagymát, majd
1 kiskanál pirospaprikát. Öntök hozzá
kb 2 dl vörösbort, beleteszek
1 csomag (2.5 dkg) szárított erdei gomba keveréket,
rozmaringot, borókabogyót, szegfűborsot. Szép lassan főzöm (előfordulhat, hogy több órát), ha a levét elfőné, hol vörösborral, hol vízzel pótolom. Sűrű szaft keletkezik, amit a család egyöntetű véleménye szerint legjobban friss kenyérrel esett kimártogatni :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.