duplán uborkás krém
Címkék: túró uborka mascarpone kapri bogyó csemege uborka kenyérre kenhető
2010.12.17. 08:30
Sajnos még mindig nem főzök elég tudatosan, vagy legalábbis a főzés és a bevásárlás közötti összhang gyakran megbomlik. Nehezen fogyott a pár napja vett uborka, ezért egy tzatziki-szerű kenyérre kenhető krémet szerettem volna készíteni egy ottfeljetett túró felhasználásával. Az a túró azonban már nem volt alkalmas étkezési célra... Viszont már beleéltem magam ebbe az ízvilágba, ezért a szintén lejárati idő fenyegette mascarponés dobozhoz nyúltam. És a malackaraj szlogenje után szabadon: a kapor összeköt, így került a friss uborka mellé csemege uborka és kapribogyó is. És működött! De tekintettel a kalóriatartalmomra, legközelebb lehet, hogy mégis túrót használok...
125 g mascarponét összekevertem
125 g tejföllel, belereszeltem
3/4 kígyóuborkát,
4 csemege uborkát,
1 gerezd fokhagymát, beleaprítottam
1 marék kapribogyót,
sóztam és
kaporral fűszereztem. Friss házi kiflivel ettük és pritamin paprikával.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.