francia hagymaleves

Címkék: leves hagyma

2011.01.09. 08:30

Ez is egy olyan étel, amiből számtalan variáció létezik. Ez az én verzióm. Pontosabban az egyik, mert ezt a levest jómagam is többféleképpen készítem. Példának okáért az alább leírt recept még valamikor őszről származik, de fénykép csak most került hozzá, ami viszont nem pont így készült, mert került bele fokhagyma is, kakukkfű helyett pedig szerecsendió, de a lényeg, hogy hagyma hagymával... Aztán egyszer kipróbálnám házi sütésű rozscipóban tálalva, tojássárgájával sűrítve, tejszínnel finomítva, egy kis fehérborral bolondítva... (Azt hiszem, hamarosan újrafőzöm :) )

 60 dkg hagymát (lehet vegyesen többféle) durvára vágok és

2 evőkanál vajon párolni kezdem.

Sózom, borsozom, majd felöntöm vízzel. Beledobok

1 húsleves kockát és

egy kis ágacska kakukkfüvet (vagy szárítottat, de el is hagyható, ill. pl. szerecsendióval is készíthető). Készre főzöm.

Tálaláskor olvasztott sajtos pritóssal kínálom.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr252189825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása