A férjem születésnapjára készült ez az étel. Az ihletet az egyik étterem adta, ahol régebben gyakran evett ilyet és mindig dícsérte. Gondoltam, most megpróbálkozom vele én is. És milyen jól tettem! Ragyogóan sikerült, nem győztem a dícséreteket bezsebelni. Még nekem is ízlett és jólesett, pedig a saját főztömmel szemben igen kritikus tudok lenni, ill. főzés közben gyakran eltelek a szagokkal és már nincs is kedvem, étvágyam enni. De ez most nem így történt. Köszönhetően talán annak is, hogy nagyon precízen előkészítettem mindent, így csak a legszükségesebb időt kellett a konyhában töltenem. Mindenesetre úgy tűnik, nagyszerű érzékem van a bélszín elkészítéséhez, hiszen a tavalyi szülinapra készített Wellington is tökéletes lett. :) (Már akkor is fényképeztem, tervben volt a blog, csak még nem valósult meg. Lehet, hogy most pótolom...)

 

A (7 főre 1,4 kg) bélszínt lehártyáztam, vékonyabb, vastagabb szeletekre vágtam és 2,5 napig

mustárból, olívaolajból,

kakukkfűből, oregánóból, bazsalikomból, szegfűborsból és korianderből készült pácban érleltem. A sütés napján a hűtőből is kivettem. Egy serpenyőben olajat hevítettem és a hússzeletek mindkét oldalára hirtelen kérget sütöttem. Eztán 200 fokos sütőben kb fél óráig sütöttem (nem az időt néztem, hanem "tűpróbáztam"), amíg a vékonyabb szeletek átsültek, a vastagabbak rózsaszínűek maradtak, így mindenki talált ízlésének megfelelőt.

A serpenyőben maradt húspörkökböl és a sütés során a tepsiben összegyűlt húsléből

kevés lisztből, Worchestershire szószból, vörösborból és kevés ketchupból mártást készítettem.

A lapcsánkához (avagy tócsnihoz) (szintén 7 főre)

1,4 kg krumplit,

2 kis fej hagymát és

2 gerezd fokhagymát lereszeltem, adtam hozzá

25 dkg lisztet,

3 tojást,

sóztam, borsoztam és mindezeket jól összekevertem. Egy serpenyőben olajat forrósítottam és a kanálnyi adagokat ellapítgatva megsütöttem.

A juhtúrós öntethez

20 dkg juhtúrót

2 kanál tejföllel fellazítottam,

petrezselyemmel, snidlinggel és kaporral fűszereztem,

pár szem kapribogyóval tálaltam.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr572584632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cérnamama 2011.01.22. 16:07:54

nem akarlak dicsérni, a bélszinre csak rá kell nézni.....
süti beállítások módosítása