juhtúrós gombóc

Címkék: köret juhtúró

2011.01.24. 08:30

A férjem már évek óta mondogatja, hogy ki kellene egyszer próbálni a túrógombócot sósan, köretként valamilyen húshoz. Az ötlet nekem is tetszett, de valahogy sosem jött rá ki a lépés. Most azonban ott volt a hűtőben a zöldfűszeres juhtúrós öntet maradéka, főtt a borjúpörkölt és elérkezettnek láttam az időt... A recepten még finomítani kell egy kicsit, majd utánanézek a neten, ez most teljesen saját kútfőből ment. Valószínűleg nem kell bele a mártás miatt belekerült tejföl és akkor lehet lazítani a tésztát a felvert tojásfehérjével. Szóval finom volt, csak egy kicsit keményebb, mint szerettem volna. (És érdekes módon a fiamnak is ízlett. Egyszerűen nem tudom kiismerni...)

10 dkg zöldfűszeres juhtúrós öntethez

1 tojást adtam, valamint

5 dkg grízt és

5 dkg lisztet. Fél óra pihentetés után diónyi gombócokat formáztam és sós vízben kifőztem.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr22591816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keresztcérna 2011.01.24. 17:53:19

Megáll az ész.Hogy mi mindent kitalálsz!Dijazom.Keresztcérna
süti beállítások módosítása