A férjem már évek óta mondogatja, hogy ki kellene egyszer próbálni a túrógombócot sósan, köretként valamilyen húshoz. Az ötlet nekem is tetszett, de valahogy sosem jött rá ki a lépés. Most azonban ott volt a hűtőben a zöldfűszeres juhtúrós öntet maradéka, főtt a borjúpörkölt és elérkezettnek láttam az időt... A recepten még finomítani kell egy kicsit, majd utánanézek a neten, ez most teljesen saját kútfőből ment. Valószínűleg nem kell bele a mártás miatt belekerült tejföl és akkor lehet lazítani a tésztát a felvert tojásfehérjével. Szóval finom volt, csak egy kicsit keményebb, mint szerettem volna. (És érdekes módon a fiamnak is ízlett. Egyszerűen nem tudom kiismerni...)
10 dkg zöldfűszeres juhtúrós öntethez
1 tojást adtam, valamint
5 dkg grízt és
5 dkg lisztet. Fél óra pihentetés után diónyi gombócokat formáztam és sós vízben kifőztem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.