Azt hiszem, ez már a vicces kategória, hogy már elmúltam 40 és most először készítettem kókusz, avagy kekszgolyót. No de jobb későn, mint soha. És miután alig tudtam pár darabot megmenteni a fényképezéshez, ezért talán joggal gondolom azt, hogy első próbálkozásom sikeresnek volt minősíthető...
Azóta persze többször is készítettem már. A lényeg az, hogy eltaláljuk a megfelelő állagot, hogy ne legyen túl száraz, vagy túl nedves.
0.5 kg darált kekszet összekevertem
3 evőkanál kakaóporral,
4 evőkanál porcukorral (nyírfacukor, eritritol is lehet, ugyancsak darálva)
2 cs. vaníliás cukorral - már nem szoktam, majd öntöttem hozzá
1-1.5 dl feketekávét (hosszú, német típus)
kb 2 dl igen híg őszibarack lekvárt. (Tulajdonképpen emiatt jött az ötlet, mert ugyan hová lehetne még elhasználni pár üveg vízszerűen folyós házi lekvárt...) - Bár ilyen lekvárom nincs több, azóta is szívesen teszek bele valamilyet, mert nem csak édesít, hanem ízt is ad. A masszát összegyúrtam és a feléből rögtön golyókat formáztam, a másik feléhez előbb még hozzáadtam
kb 0.5 dl rumot - vagy rum/vanília aromát és
egy marék mazsolát, - bármilyen aszalt gyümölcs szóba jöhet, no meg meggybefőtt. Ebben az esetben a befőtt leve kiváló a nedvesítéshez is. Amennyiben szükségvan még némi nedevességre, szóba jöhet szörp, tej, tejszín. Végül az összeset
kókuszreszelékbe forgattam.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.