Volt vagy 10 év az életemben, amikor összesen kétszer ettem madártejet - a gyermekeim születésekor, mert ez ugye ilyenkor jár... Aztán valahogy ismét képbe került a dolog, azt hiszem akkor, amikor pár éve a madártej torta lett az ország tortája és anyukám fellelkesült, hogy megsüti. A gyerekek meg csak néztek, hogy mi az a madártej... Sanyarú gyermekkor jutott nekik :) Szóval akkortájt kezdett anyukám újra madártejet főzni és hálistennek a lányom eléggé rákattant, folyamatosan kéri, így aztán én is ehetek. A fiúk pedig meg sem kóstolják, részben mert tele van tejjel (férj), részben mert olyan nyilem-nyalom dolog (fiam)... Ez is még a múltkori hazalátogatásunkkor készült és azt hiszem nem említettem, de azokat a képeket is a lányom készítette, akárcsak ezt.

 

Íme a recept.:

Kell hozzá 1 liter tej, 5 tojás, 2 db vanillincukor 1 csapott teáskanál liszt, 3 evőkanál cukor.

8 dl tejet felforralunk, 5 db tojásfehérjét nagyon kemény habbá felverünk és a forró tejben, evőkanállal beleszaggatva megfőzzük, majd megfordítjuk. Szűrőkanállal egy tálba átszedjük. 5 tojás sárgáját a cukorral és liszttel habosra kavarjuk, felengedjük a maradék tejjel és a forró tejbe keverjük. Olyan egyszerű, hogy a 12 éves unokám szinte egyedül megcsinálja, naná, mert nagyon szereti!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr352722348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása