Avagy majdnem fish&chips. A lazackészletünk kifogyott és már megint elmaradásban vagyunk a heti egy halevéssel. Így aztán jobb híján egyszerűen egy zacskó fagyasztott tőkehal filét vettem. És véletlenül vettem észre, hogy a csomagoláson receptajánlat is van. Nosza akkor, legyen hát sörtészta. A biztonság kedvéért egyperces receptellenőrzés a neten és lám, ez tulajdonképpen az oly híres angol nemzeti eledel. A krumpli sütését illetően különbözőek a vélemények, én a kalóriákra tekintettel a sütőben sütést választottam (és türelmetlenül, még "fehéren" fényképeztem őket, a gyerekeké már szép piros lett), a zöldborsó pürével viszont az előzmények ismeretében nem is próbálkoztam. Ha a lazac trónja nem is ingott meg halügyben, de a lányok kifejezetten rajongók lettek és többszöri ismétlés várható.
Először is a bundáhozáshoz való tésztát készítettem el:
5 dkg lisztet és
5 dkg étkezési keményítőt összekevertem
1 kiskanál sütőporral, majd
1 tojás sárgájával és
kb 1.5 dl sörrel sűrű palacsinta tésztát kevertem belőle. Utoljára adtam hozzá a
tojásfehérjét krémesre felverve, majd állni hagytam, de még előtte
sóztam, borsoztam és belereszeltem 1 gerezd fokhagymát.
75 dkg fagyasztott tőkehalat hagytam kiolvadni (frissből 60 dkg kell 3 főre), majd nagyobb darabokra vágtam . A szeleteket
sóztam,
lisztbe forgattam, majd a palacsinta tésztába. Forró, bő olajban sütjük és mihamarabb esszük. Kívülről ropogós, belül szaftosan puha és nagyon jó ízű!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Antoinette666 · http://oregfuz.blog.hu/ 2011.03.22. 16:16:05
pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.03.22. 20:08:13
:o]
Zöldborsó ügyben tehetsz még egy kisérletet: Egy kis adag passzírozott zöldborsót belekeverszegy normál tejszínes (vagy tejes)-vajas krumplipürével. Szép zöld lesz, nem lesz olyan borsós íze, és halhoz meg egyenesen kiváló...
anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2011.03.22. 20:38:04
Nekem idáig csak habosra sikerült.