Medvehagymás, fetás quiche
Címkék: vega medvehagyma vegetáriánus feta omlós tészta franciás
2011.04.13. 08:30
Tart még a fél kiló medvehagymából és a gyerekek távollétében lehet kísérletezni... És bár a férjem nem rajong a quiche-ért, főként a tejszínes öntet miatt, azért éhen nem maradt, jóízűen ette ő is. Kár, hogy a pite alja elázott kissé, lehet, hogy elő kellet volna sütni egy kicsit? Vagy tenni a medvehagyma alá valami nedvszívó réteget? Ezzel együtt nagyon kellemes volt, részemről bármikor szívesen megismétlem.
Az alaptésztához:
20 dkg lisztben elmorzsoltam
13 dkg vajat, majd
1 tojással,
1 csapott teáskanál sóval,
2 evőkanál hideg vízzel,
1 evőkanál ecettel tésztát gyúrtam és a délelőtt folyamán a hűtőben pihentettem. Ezután a tésztát kinyújtottam és egy 20x30-as tepsit kibéleltem vele, majd villával megszúrkáltam. Töltelékként
20 dkg medvehagymát picit összevágtam,
kevés olajon csak annyira forgattam át, hogy a levelek összeessenek, majd a pite aljába tettem. Rámorzsoltam
20 dkg feta sajtot, majd leöntöttem
2 nagy tojásból
1 dl tejszínből,
1 evőkanál tejfölből készült öntettel, amit picit
sóztam (óvatosan a feta miatt), borsoztam, szerecsendióztam. 180 fokon kb fél óra alatt készült el. Ez a mennyiség 2-3 adag, attól függően, hogy mennyire nagyétkűek a fogyasztók, ill. hogy van-e előtte, utána valami...
Az ötletinnen.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.