Sok receptben találkoztam már a szárzellerrel, de személyes ismerettséget eddig nem kötöttünk... Most elérkezett ennek is az ideje. Bár lehet, hogy nem a megfelelő helyen vásároltam belőle, mert sehol sem olvastan arról, hogy a szárzellert hámozni kellene, de ezt kellett, mert különben szívós kis szálak akadályozták a rágást. Szóval a kezdet nehezebb volt, mint számítottam, a végeremény azonban kárpótolt. Fimom zeller íz friss, ropogós kiadásban. Így aztán mindjárt a Waldorf saláta jutott eszembe, bár ezt azért nem merném konkrétan annak nevezni, de valami olyasmi...
1 szárzeller (kb 25 dkg) szárait szétszedtem, mostam, hámoztam, majd daraboltam.
1 nagy almát (kb 20 dkg) szintén hámoztam, daraboltam, citromlével meglocsoltam, összekevertem a zellerrel, majd a következő öntettel:
1 dl tejszín,
1 evőkanál mustár,
1 kiskanál méz,
1 evőkanál tejföl,
só, bors.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.