Bár szeretem a munkámat, egy dolog nagyon bánt benne. Májusban van a csúcsszezon, így aztán az év legszebb hónapja számomra a négy fal között telik, ahelyett, hogy kirándulni járnánk, virágokat ültetnék, bodzaszörpöt gyártanék, piacon nézelődnék, hogy aztán a sok friss gyümölcsből, zöldségből finomságokat főznék. Ehelyett menüket eszünk hol ebben, hol abban az étteremben, igen változó minőségben... De hétvégén azért futja egy-egy gyors ebédre, ilyenkor aztán igyekszem a szezonális kínálatból válogatni. Így aztán most újra spárga, a klasszikusan egyszerű változat. Sajnos a mártás nem lett az igazi... Így van ez, most már nagyképű voltam és elnagyoltam, mert a tavalyi első tökéletes lett...
0,5 kg spárgát meghámoztam, végét levágtam, majd
sós, cukros, citromos vízben megfőztem (állítva, a végek kikandikáltak a vízből).
A hollandi mártáshoz:
3 tojás sárgáját
3 evőkanál vízzel,
sóval, csipet cukorral, citromlével felverem, majd gőz fölött besűrítem (nem, nem a tűzhelyen, ezt meghagyom a profiknak legközelebb...). Ezután
10-15 dkg olvasztott vajat adagolunk hozzá apránként, folyamatos keverés közben (tulajdonképpen egy vajas meleg majonézt készítünk).
A spárgát a mártással tálaljuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.