Ezt az ételt Mágnes Dóránál láttam, aztán végre eljött a pillanat, hogy én is kipróbáljam. Azt azért sikerült megtippelnem, hogy megosztó étel lesz, ezért egy sima sült csirkés ebédnél készítettem ebből is néhány adagot. Tizen ültünk az asztalnál és a következő vélemények hangzozttak el: "nagyon finom", "nem gondoltam, hogy ez jó lehet", "érdekes", "nekem ez nem jön be", "nem, nem kóstolom meg"... Tehát, döntse el mindenki, van-e hozzá bátorsága, részemről a nagyon finom kategóriába tartoztam. A kókuszos csirke sem volt rossz (nem, nem édes!), de igazából a fűszeres eper volt az, ami elvarázsolt...
A kókuszos csirke:
A csirkehúsról (comb, de lehet mell is) a bőrt lehúzzuk, mert úgysem sül meg a kókuszos bundában, majd fűszerezzük
sóval, borssal, korianderrel, majd
kókuszreszeléket öszekeverünk tejföllel és ezzel a keverékkel kenjük be a húst, a tetejére teszünk még egy pici vajat és sütőben megsütjük. Mivel én a "normál" csirkékkel együt sütöttem, azokhoz képest hamarabb elkezdett barnulni a teteje, ezért alufóliával betakartam őket.
Az epercsatni:
az epret megmossuk, részben villával összetörjük, részben nagyobb kockákra vágjuk, majd
csipet sóval, ízlés szerint cukorral, balzsamecettel,rózsaborssal, korianderrel, szegfűszeggel, chilivel vagy cayanne borssal fűszerezzük, lényeg, hogy egyszerre legyen savanykás és édes, valamint fűszeres és csípős. Kicsit összeforraljuk és kevés zselatint teszünk bele, hogy se túl folyós, se túl kemény ne legyen.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.