Pár napja ettem ilyet a keresztanyámnál, azonnal leírtam a receptet, majd itthon megsütöttem. Az enyém mégis más lett... Ki érti ezt? Nekem persze a keresztanyámé ízlett jobban, hogy aztán azért-e, mert itthon én "kínlódtam" vele, nála pedig készen kaptam, nem tudom. De a férjem és a lányom komoly lelkesedést mutattak, úgyhogy nagy baj az enyémmel sem lehetett :) Lehet, hogy én tovább sütöttem a kelleténél, így nekem száraznak tűnt egy kicsit, nem olyan jó szaftosnak, mint az eredeti, a férjem viszont nagyon értékelte a sült, karamellizálódott széleket. Szóval ízlések és pofonok...
Az eredeti recept amolyan "poharas", de én jobban szeretek mérlegen méregetni, így átváltottam a mértékegységeket.
1 tojást habosra keverünk
fél pohár (7-8 dkg) cukorral,
1 cs. vaníliás cukorral,
reszelt citromhéjjal, majd hozzáadunk
2 pohár (17-18 dkg) rétes lisztet
1 cs. sütőporral elkeverve, majd
1 pohár (12,5 dkg) joghurtot. Kivajazott tepsibe tesszük (20*30cm),megszórjuk
5 dkg darált dióval, majd kirakjuk
cseresznyével. 180 fokos sütőben sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.