Szégyenszemre az utolsó adag eper érintetlenül állt 2 napig a hűtőben... Kidobni azért mégsem akartam, így sütemény lett belőle. Nos, ha amúltkori cseresznyésnél a szárazságra panaszkodtam, itt ez szóba sem jöhetett, a tésztába kevert gyümölcstől jó szaftos lett. Viszont ez a süti mégsem lesz kedvenc nálunk, mert ez a sült eper dolog nem igazán bejövős... Egy fontos dolgot azonban meg kell még jegyeznem. Ennél a sütinél debütált nálam a nyírfacukor, avagy xilitol. Bővebbet itt, lehet megtudni róla, állítólag ez egy egészséges cukorféle - még leírni is furcsa :)
Mindenesetre mostantól ezzel sütök, ill készítek desszerteket - legalábbis amíg kitart, aztán majd meglátom...
A receptet azért leírom, mert azt tisztán látom, hogy nem ezzel, hanem velünk van a baj :) hátha valakinek megtetszik.
1 tojást
10 dkg (nyírfa)cukorral,
1 cs. vaníliás cukorral, majd
15 dkg vajjal habosra keverek és hozzáadok
10-12 dkg epret, amit előzőleg villával összetörtem, majd
2-3 dl tejet is (előbb kevesebb, aztán a tészta állagától függően mehet még hozzá, ha szükséges. Az eper nedvességtartalmától ezúttal sok függ). Eztán következnek a száraz hozzávalók:
15 dkg liszt,
10 dkg zabpehely,
fél cs. sütőpor,
csipet só. A tésztát kivajazott tepsibe teszem (20x30 cm-es), majd belenyomkodok tetszés szerinti mennyiségű epret. 180 fokon sütöm kb 35-40 percig (tűpróba!)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.