Gyermekkorom egyik meghatározó élménye, örök kedvenc ez az étel. Anyukám az apai nagymamámtól tanulta a készítését, igazi családi recept tehát. Ez az étel nálunk kizárólag aprószemű "nemtudom" szilvából készül, szigorúan kimagozás nélkül. Egyrészt ezt a fajta szivát szinte lehetetlen kimagozni, másrészt pedig kell az ízhez is. Harmadrészt pedig így lehet versenyt enni a gombócokból, a végén a magokat összeszámolva. Sokáig persze apukám verhetetlen volt ebben, de serdülő korunkban aztán már mi, gyerekek is alaposan megszorongattuk őt. Nem emlékszem már a csúcsra, de húszon felül volt... Manapság persze már nem eszünk ennyit, de nem is ez, hanem az íz a lényeg. És az emlékek...

 

1 kg héjában főtt krumplit meghámozunk, összetörünk, majd

30 dkg liszttel

2 nagyobb csipet sóval és

1 tojással tésztává gyúrunk. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastag tésztává nyújtjuk és a szilvák méretétől függő nagyságú négyzetekre vágjuk. Gombócokat formázunk és 5 percig főzzük (vigyázzunk, nehogy szétfőjön!) Közben

15-20 dkg zsemlemorzsát pirítunk

5 evőkanál olajon és a kifőtt gombócokat beleforgatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr743150314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2011.08.15. 12:01:20

Kedves Eszter!
Játékfelkérést kaptál tőlem: halesmas.blog.hu/2011/08/15/gasztroblogger_bakancslista_jatek_1
Ismerve humorérzéked, kreativitásod és játékossságod remélem szívesen részt veszel benne.

eszterlánc21 · http://eszterlancfoz.blog.hu 2011.08.15. 13:28:58

@hzizi: miután így megdícsérgettél, nem is tehetek másként :)
süti beállítások módosítása