Egy újabb kedvenc a 80-as évekből. Az elmaradhatatlan saláta hidegtálakhoz. Hogy vajon miért francia? Ki tudja. Mindenesetre a 20 évvel ezelőtt nálunk járt franciák természetesen nem ismerték, ez azonban minket a legkevésbé sem tántorított el a tőle. Anyukámé a mai napig is ugyanolyan, mint amilyen akkor volt. Finom. A lényeg az, hogy nem fagyasztott, sós vízben főtt zöldségkeveréket teszünk bele, hanem húslevesben főtteket és elengedhetetlen belőle az alma, a főtt tojás és az ecetes uborka is. Rendszerint kaszinótojás is készül hozzá, ahogyan most is - de elfogyott, mire fényképeztünk volna... Fasírttal, sült oldalassal "körítve" fenséges vacsora. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megfőzünk 20 dkg sárgarépát, 2 kis krumplit, 1 szál petrezselymet, 2 karika karalábét, 20 dkg zöldborsót enyhén sós vízben. Jobb ízű lesz a saláta, ha ezeket  a  húslevesből vesszük ki. A zöldségeket kis kockára szeleteljük, majd ugyanígy teszünk 1 almával, 2-3 uborkával, 3 főtt tojással, majd enyhén megsózzuk, összekeverjük. 2.5 dl tejfölt összekeverünk 15 dkg majonézzel, csipet sóval, 1 teáskanál citromlével, fehérborssal és 1 kis mustárral fűszerezzük. A tetejét tojással, zöldekkel díszitjük. Legalább 1 órát hűtjük fogyasztás előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr643398052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása