Én bizony csak a bolognai spagetti maradék szószából szoktam lasagnét készíteni, de a fiúk most nekiálltak kifejezetten ennek. És nem is a mártás volt a lényeg, hanem az, hogy a tésztát is maguk gyúrták hozzá, azon frissiben. Tény, hogy ez így eltartott mintegy 3 óra hosszat, de ők jól érezték maguka közben, tehát miért is ne... A dekorálás pedig immár szokás szerint a sógorom barátnőjének a műve :) 

A tészta 80 dkg lisztből (50 dkg sima, 30 dkg durum),

6 tjásból,

sóból és vízből készült, tésztanyújtó géppel került kinyújtásra.

A mártás

1 kg darált sertéscombból,

hagymából, fokhagymából,  hámozott paradicsomból és fűszerekből (friss bazsaliokom, kakukkfű, szárított oregánó) készült, a besamel pedig

10-10 dkg vajból és lisztből 1 liter tejjel. A tetejére került még

mozzarella és parmezán is. 200 fokon fél órát sült.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr103415393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cérnamama 2011.11.30. 09:02:49

Nem csak én készitem néha, házi gyúrt tésztából a lasagnét,örülök neki! Mindig azon dilemázok, főzzem-e elő a tésztát? A fiúk előfőzték?

eszterlánc21 · http://eszterlancfoz.blog.hu 2011.11.30. 09:05:59

@cérnamama: nem szoktuk előfőzni, akkor sem, ha száraz tésztából készül. Hígabbra hagyni a szószokat és azokból kerül elég nedvesség.
süti beállítások módosítása