Lasagne- avagy a férfi, ha főz
Címkék: hámozott paradicsom olaszos sertés hús tészta étel
2011.11.30. 08:30
Én bizony csak a bolognai spagetti maradék szószából szoktam lasagnét készíteni, de a fiúk most nekiálltak kifejezetten ennek. És nem is a mártás volt a lényeg, hanem az, hogy a tésztát is maguk gyúrták hozzá, azon frissiben. Tény, hogy ez így eltartott mintegy 3 óra hosszat, de ők jól érezték maguka közben, tehát miért is ne... A dekorálás pedig immár szokás szerint a sógorom barátnőjének a műve :)
A tészta 80 dkg lisztből (50 dkg sima, 30 dkg durum),
6 tjásból,
sóból és vízből készült, tésztanyújtó géppel került kinyújtásra.
A mártás
1 kg darált sertéscombból,
hagymából, fokhagymából, hámozott paradicsomból és fűszerekből (friss bazsaliokom, kakukkfű, szárított oregánó) készült, a besamel pedig
10-10 dkg vajból és lisztből 1 liter tejjel. A tetejére került még
mozzarella és parmezán is. 200 fokon fél órát sült.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.