Almás rétes

Címkék: alma sütemény

2011.12.01. 08:30

Réteslap házi készítésével továbbra sem próbálkozom, sőt nem is tervezem ezt a későbbiekben sem. Szerintem a boltban kaphatóak is teljesen rendben vannak, viszonylag kevés E betűt tartalmaznak és az időráfordítás összehasonlíthatatlanul kevesebb ennek felhasználásával. A tölteléket viszont érdemes házilag készíteni, ízlésünk és a rendelkezésre álló nyersanyagok határolhatják csak be a szinte végtelen variációkat. Ez ezútal egy alaprecept almával. 

Egy rúdhoz

3 réteslapot használok. Nedves konyharuhára terítem az első lapot,

olvasztott vajjal megkenem, majd következik a 2. lap, megkenés, végül a 3. lap. Erre kerül a töltelék. Rudanként

0,5 kg alma lereszelve, megpárolva, ízlés szerint

cukorral, citrommal, fahéjjal ízesítve. Én meg szoktam, szórni

egy marék mazsolával is, részben, mert finom, részben azért, mert magába szívja a nedvességet. A konyharuha segítségével feltekerem, tepsibe teszem, olvasztott vajjal a tetejét megkenem, majd forró sütőben megsütöm. Forrón is (netán vanília fagylalttal tálalva), hidegen is finom.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr963415430

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Weboldal bérlés kontra weboldalkészítés 2011.12.01. 10:30:00

Több százezer forint egy weboldal indítása, vagy egy új rablás az üzleti pályán? Kinek a pénzére pályáznak a weboldalszerkesztők?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

organikusviselet · http://organikusviselet.blog.hu/ 2011.12.01. 14:02:33

Uh pedig nem semmi 100%-ig otthon készíteni a rétest. Nem olyan régen mi is csináltunk otthon 3an kellettünk hogy nyújtsuk a tésztát, és nem egy kis asztal... Igazából teljesen jó szórakozás ként is. Ajánlom mindenki figyelmébe!:)

eszterlánc21 · http://eszterlancfoz.blog.hu 2011.12.01. 22:45:43

@organikusviselet: igazad lehet, ami a jó mókát illeti. bár én tartok attól, hogy inkább idegbeteg lennék tőle :) majd ha már nagymama leszek :D
süti beállítások módosítása