Réteslap házi készítésével továbbra sem próbálkozom, sőt nem is tervezem ezt a későbbiekben sem. Szerintem a boltban kaphatóak is teljesen rendben vannak, viszonylag kevés E betűt tartalmaznak és az időráfordítás összehasonlíthatatlanul kevesebb ennek felhasználásával. A tölteléket viszont érdemes házilag készíteni, ízlésünk és a rendelkezésre álló nyersanyagok határolhatják csak be a szinte végtelen variációkat. Ez ezútal egy alaprecept almával.
Egy rúdhoz
3 réteslapot használok. Nedves konyharuhára terítem az első lapot,
olvasztott vajjal megkenem, majd következik a 2. lap, megkenés, végül a 3. lap. Erre kerül a töltelék. Rudanként
0,5 kg alma lereszelve, megpárolva, ízlés szerint
cukorral, citrommal, fahéjjal ízesítve. Én meg szoktam, szórni
egy marék mazsolával is, részben, mert finom, részben azért, mert magába szívja a nedvességet. A konyharuha segítségével feltekerem, tepsibe teszem, olvasztott vajjal a tetejét megkenem, majd forró sütőben megsütöm. Forrón is (netán vanília fagylalttal tálalva), hidegen is finom.
A bejegyzés trackback címe:
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: Weboldal bérlés kontra weboldalkészítés 2011.12.01. 10:30:00
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.