Szűzpecsenyés, rókagombás spagetti
Címkék: gomba mascarpone szűzpecsenye sertés hús tészta étel
2011.12.20. 08:30
Megint egy "mit főzzek úgy, hogy ne kelljen előtte még vásárolni menni" ebéd... Bár aláírom, hogy a kamra és a hűtőszekrény tartalma háztartásonként változó lehet. Nálam valamilyen hús a fagyasztóban, szárított gomba a kamrában és valamilyen sűrítésre, finomításra alkalmas tejtermék (tejszín, tejföl, krémsajt) a hűtőmben mindig akad. A hús ezúttal egy kis szűzpecsenye volt - amolyan leeső darabok egy korábbi főzésből, amikor "csinosra" faragtam az egész szüzet. De ennek híján ugyanígy elkészítettem volna karajból, vagy csirkemellből is. A szárított gomba pedig rókagomba, a tejtermék mascarpone volt.
2.5 dkg szárított gombát 1 órára langyos vízbe áztattam, közben
25 dkg szűzpecsenyét vékony csíkora vágtam és
worchestershire szószba pácoltam. A húst ezután
olaj és vaj keverékén hirtelen megsütöttem, miközben
sóztam, borsoztam, fokhagymáztam. Hozzá adtam
12.5 dkg (fél doboz) mascarponét, megszórtam bőven
petrezselyemmel és a közben kifőtt
25 dkg spagettivel összekeverve tálaltam.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.