Igazi téli saláta, amikor fogytán van a kínálat a zöldséges standokon (vagy csak nem akar az ember ezer kilométereket utazott növényeket enni...). A történetét nem írnám le, de Euróbában, könnyen lehet, hogy a KFC révén lett végül népszerű. És a rajongók szerint persze csak ez az igazi, de nekem az bizony túl édesnek bizonyult, amikor pár hónapja először megkóstoltam (hja kérem, vidéken nincs minden sarkon KFC). Mint minden titkos receptnek, ennek is több változata kering a neten, kezdve ott, hogy apróra, vagy szálasra vágjuk-e. Betegen, tanulás közben, én persze a késes aprítóra szavaztam... A végeredmény kifejezetten jó lett és mivel giga mennyiséget csináltam, ki is tart majd náhány napig.

Kb 90 dkg fehér káposztát,

kb 20 dkg sárgarépát és

1 fej hagymát a késes aprító gondjaira bíztam. (Lehet persze kézzel vékony szálakra is vágni, vagy reszelni). Összekevertem és a következő öntettel:

majonézt (naná, hogy most gyárit)

tejföllel hígítottam (ez nem feltétlenül szükséges, rajongók szerint akár szentségtörésnak is nevezhető), tárkonyecet híján

borecettel,

tárkonnyal és persze

cukorral ízesítettem (én kb a neten talált receptek szerinti adagok tizedét használtam...). No meg

val. Az arányokat nem tudom, szemre és ízlelésre ment. Szerintem az a fontos, hogy nekünk megfeleljen, nem az, hogy elég pontos-e a recept...

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr513518436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csillák Csillája 2012.01.05. 15:59:32

Jól sejtem, hogy ehhez nem kell a káposztát olyan jó magyaros módra besózni előre...
Ki fogom próbálni...
süti beállítások módosítása