Csak, hogy túlzásokba essek... Így aztán a normál salátakeveréket szivecskés kiszúróval formázott cékla és vajretek darabokkal ízesítettem, díszítettem. A vinegret mártás viszont nem túlzás, hanem jó. A klasszikus változat 1 rész ecetből és 3 rész olajból áll, amit sóval, borssal ízesítenek. Ez azonban tetszés szerint variálható, a hozzávalók sora bővíthető.
A saláta alapja ez esetben egy zacskós saláta-keverék volt, amit paradicsommal, főtt céklával, vajretekkel, póréhagymával és fűszeres kecskesajttal egészítettem ki. A vinegret mártás a következőképpen készült:
2 teáskanál borecetet kikevertem
1 teáskanál mustárral,
sóval, borssal, petrezselyemzöldddel, majd
6 teáskanál olíva olajjal. A savanyúságot ellensúlyozandó
kevés tejszínt is tettem bele.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.