Nem, nem rizi-bizi! Ez valami egészen más! Ha egy üzlet beindul... Imádom a rizottót. Ez még csak a második saját főzés volt életemben, de szerelem első látásra. Most úgy érzem,életem végéig el tudnék élni különbőző ízesítésú rizottókon.

Így, hogy ez már a második, gyúlnek a tapasztalatok. Például tényleg kavargatni kell, ahhoz, hogy igazán krémes legyen. Frissen az igazi, de én bírom melegítve, sőt hidegen is. És a zöldborsó tényleg jó mentával! Sokáig kétkedve nézegettem ezeket a recepteket, de most győzött a bevállalós énem. És nyert! Férj petrezselyemmel ette, úgy is isteni ám és bazsalikom is abszolút szóba jöhet a függőknél.

1 evőkanál vajon üvegesre pirítok

1-2 szál újhagymát, majd hozzáadok

25 dkg gömbölyű szemű rizset is, aztán felöntöm

2 dl száraz fehér borral. Ezután lassú tűzön folyamatosan kevergetve adok hozzá

8-10 dl csirkehúslét. Tényleg kavargatni kell! Amikor a rizs "al dentére" puhul, hozzáadom a

kb 25 dkg zöldborsót (előre megpárolva),

ízlés szerint zöldfűszereket (petrezselymet és vagy mentát, bazsalikomot), valamint

reszelt parmezánt. Elvileg inkább előétel, nálam itthon inkább köret. Pontosabban főétel, amihez, aki akar, ehet valamilyen husit...

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr94577074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása