Zöldborsós rizottó (mentával, bazsalikommal, vagy petrezselyemmel)
Címkék: rizs zöldborsó olaszos
2012.06.26. 08:30
Nem, nem rizi-bizi! Ez valami egészen más! Ha egy üzlet beindul... Imádom a rizottót. Ez még csak a második saját főzés volt életemben, de szerelem első látásra. Most úgy érzem,életem végéig el tudnék élni különbőző ízesítésú rizottókon.
Így, hogy ez már a második, gyúlnek a tapasztalatok. Például tényleg kavargatni kell, ahhoz, hogy igazán krémes legyen. Frissen az igazi, de én bírom melegítve, sőt hidegen is. És a zöldborsó tényleg jó mentával! Sokáig kétkedve nézegettem ezeket a recepteket, de most győzött a bevállalós énem. És nyert! Férj petrezselyemmel ette, úgy is isteni ám és bazsalikom is abszolút szóba jöhet a függőknél.
1 evőkanál vajon üvegesre pirítok
1-2 szál újhagymát, majd hozzáadok
25 dkg gömbölyű szemű rizset is, aztán felöntöm
2 dl száraz fehér borral. Ezután lassú tűzön folyamatosan kevergetve adok hozzá
8-10 dl csirkehúslét. Tényleg kavargatni kell! Amikor a rizs "al dentére" puhul, hozzáadom a
kb 25 dkg zöldborsót (előre megpárolva),
ízlés szerint zöldfűszereket (petrezselymet és vagy mentát, bazsalikomot), valamint
reszelt parmezánt. Elvileg inkább előétel, nálam itthon inkább köret. Pontosabban főétel, amihez, aki akar, ehet valamilyen husit...
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.