Kedvenc köretem, ha gyors kínai kaját eszem nagyritkán. Ennek ellenére eddig nem jutott eszembe, hogy itthon is próbálkozzam vele. Eddig. És minő meglepetés egy gyorsétel esetében: hihetetlen gyorsan elkészül! Sőt még annál is gyorsabban, mint ahogyan én csináltam, tekintve, hogy a tésztát túlfőztem és emiatt a férjem kissé fancsali képpel ette. Igaza volt, de nekem még így isbejövős volt, mert ízre teljesen megfelelt az elvárásaimnak.
1 fej hagymát szálasra vágtam,
1 sárgarépát és 1 karalábét (vagy káposztát) vékony csíkokra - van erre egy spéci célszerszámom, amivel a csíkok tényleg vékonyak lesznek. Igaz, így sok a leeső/kimaradó rész, de ezeket én nyersen el is szoktam gyorsan fogyasztani. Kevés zsiradékon, magas hőmérsékleten átpirítottam, pároltam a zöldségeket, sóval, borssal, szójaszósszal ízesítettem, majd összekevertem
12.5 dkg rizstésztával, amit előre megfőztem. Én a csomagolás szerint 5 percig főztem, de valószínűleg elég lett volna egy leforrázás is...
2 nagyobb adag lett belőle. Gyömbéres, fokhagymás csirkével ettük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.