Anyukám meggyes pitéje. Szép és finom. Mi kell ennél több?
25 dkg Rámát kikevert
25 dkg cukorral (ennek mennyisége a meggy édessége függvényében csökkenthető) és
6 tojás sárgájával. Utána adott hozzá
40 dkg lisztet
1 csomag sütőporral elkeverve, majd annyi
tejet (1-1.5 dl), hogy viszonylag sűrű masszát kapjon.
kb 1.5 kg meggyet kimagozott, majd sorba rakott a tetején és 180 fokon majdnem készre sütötte. Ekkor
6 tojás fehérjéből
6 kanál cukorral és
fél citrom levével kemény habot vert, amit a tészta tetejére simított, amit kissé rásütött.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.