Még mindig paradicsom... És nem azért magyaros, mert a turmixolás miatt fehér hab képződött a piros levesen, ami a zöld fűszerekkel a mi színeinket adja. Azért magyaros, hogy megkülönböztessem olaszos és spanyolos társaitól. Tulajdonképpen ez a hagyományos (menzai) paradicsomleves hideg változata. Egy kis zellerrel, mert Horváth Ilona óta tudjuk, hogy a paradicsomlevesbe az kell. A tetejére meg egy kis tökmagolaj, csak úgy. Hát el nem rontotta! És persze ez is hidegen és nyersen, mert nyár van és meleg.

paradicsom krémleves magyarosan.JPG

Friss érett paradicsomot összeturmixolunk kevés zeller zölddel és nem annyira kevés hagymával. Átpasszírozzuk, sózzuk, borsozzuk, mehet bele picike vörös, vagy fehérborecet, a szükséges mértékben vízzel hígítjuk. Tetejére vágott zeller és petrezselyem zöld, valamint tökmagolaj kerülhet. Friss, üde íz, tele vitaminnal és a levesimádók elégedetten dőlnek hátra. És a szakács is, mert úgy főzött, hogy közben nem is....

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr114703951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása