Alapvetően igyekszem mű dolgok nélkül sütni, főzni, de néha azért megadom magam. Mert csak így lesz bizonyos dolgoknak "olyan" íze. Tipikus példa volt erre a házi gesztenyepürém, ami mindaddig finnyázás tárgya volt, míg bele nem került a rum aroma... Hasonló a helyzet a kókuszgolyó és társai esetében is. Ezek a kekszes cuccok is attól lesznek olyanok, amilyennek lenniük kell, hogy van benne egy kis mű rum. Ez van. Ezt a receptet a kekszes zacskón találtam és készítettem el változtatás nélkül. Pontosabban a margarint vajra cseréltem, ebben egyre következetesebb vagyok és ez a csere eddig még semmilyen étel ízének sem ártott.
20 dkg cukrot összemelegítettem
2 dl tejjel, majd
20 dkg vajjal. Mikor langyosra hűlt, hozzáöntöttem
50 dkg darált kekszhez, amit előzőleg
3 púpos evőkanál kakaóporral vegyítettem el. Most jöhetett a
rum és vanília aroma. Nekem most előbbiből 3/4 üveg, utóbbiból 1/4 volt, de simán mehet több... Homogén masszává gyúrjuk, majd tetszőleges (1-2 cm) vastagságúra nyújtjuk, tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk, majd hűlni hagyjuk. Tetszőleges formákra, bonbonszerű kockákra, vagy "sportszelesre" vágjuk. Aztán vigyázunk rá, mert hajlamos elpárologni... :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
olajbogyóka · http://psychogirl.blog.hu 2012.09.24. 09:40:38
Zsalugater 2012.09.24. 21:06:37
Zsalugater 2012.09.24. 21:08:10
clsdclsd 2012.09.24. 21:42:45
O.Ádám 2012.10.10. 12:58:13
A hagyományos magyar sütikhez egyébként is határozottan Stroh, Spitz vagy más Inländerrum ajánlott, mivel eredetileg is ezt használtak hozzá, nem valódi rumot. Mármint nyilván nincs mindenkinek pénzre rá, de ettől még nem hülyeség.