Néhány hete már a férjem is megsütötte, de persze ő nem jegyezte meg a receptet. Nem is baj, mert az enyém jobb lett :) Ideális ropogtatni való, például borpalackozáshoz. Természetesen más alkalom is megteszi. A lényeg, hogy ropogjon!
50 dkg lisztet a késes aprítóm segítségével morzsás állagúra dolgoztam össze
25 dkg margarinnal. Ezután összegyúrtam
1 tojással,
1 csapott evőkanál sóval,
fél zacskó sütőporral,
25 dkg reszelt sajttal,
0,5 dl olajjal (lehet, hogy ez nem kell bele, mert aztán kifolyt a tésztából..., de lehet, hogy pont ettől lett olyan jó!) és
annyi tejföllel, hogy lágyabb állagú tésztát kapjak. 1 órát pihentettem, majd kis gombócokat (kb 3 dkg-os, ping-pong labda méretűeket) formáztam, végül a kis kézi készülékemmel megsütöttem őket. Némelyeket előzőleg köménymagba forgattam.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.