Régóta tervezett dolog volt már ez is. De hát, hittem is, meg nem is, de inkább nem. Mármint azt, hogy lehet sütőben is "rántott húst" készíteni. Most azonban valahogy kedvet kaptam a próbához és azt kell mondanom, hogy bevált! Nem, nem pont olyan, mint a rántott hús, de ugyanolyan jó. Másképpen jó, de jó. Akinek pedig számít az, hogy kb. 20%-kal kevesebb legyen az étel energia tartalma és ne ússzon olajszagban a lakás, azoknak mindenképpen csak ajánlani tudom. A  bunda kifejezetten ropogós, a rápermetezett olajtól meg van az olajban sült íz is, a hús pedig a pácolástól szaftos és fűszeres. Nekünk bejött, gyakori ismétlés várható.

csirke kukoricapelyhes bundában.JPG

A csirkemellet kisebb darabokra, vastagabb csíkokra vágtam és 

fokhagymával, kevés cayanne borssal és rozmaring porral ízesített (joghurt híján) tejfölben pácoltam. Ezután alaposan összetört 

natúr kukoricapehelybe forgattam a húsdarabokat és elhelyeztem őket egy tepsiben (az enyém tapadás mentes, egyéb esetben alá is kell egy kis olaj), 

olajjal bepermeteztem a tetejüket, majd 35 percig sütöttem légkeverés mellett 160 fokon. Mivel így egy árnyalatnyival szárazabb lett a kívánatosnál, legközelebb hamarabb kiveszem.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr334967408

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bartush 2012.12.22. 08:40:56

Kedves Eszter! Hol lehet kukoricapelyhet kapni?

eszterlánc21 · http://eszterlancfoz.blog.hu 2012.12.22. 17:21:29

@Bartush: manapság már gyakorlatilag a legkisebb boltban is, a reggeliző pelyhek, müzlik környékén. ez most épp a Nestlé féle natúr kukorica pehely volt, de a nagy hiperek saját márkás termékei is jók, a fiam legalábbis felváltva eszi őket, hogy egyiket se ne unja meg :)

Bartush 2012.12.23. 17:24:51

@eszterlánc21: köszönöm! Eszembe sem jutott volna, hogy ott keressem, a házi sütés részen szoktam keresgélni, persze hiába.

reqcka 2012.12.27. 17:32:37

Egy darabig csinálgattam én is, de nagyon szárazra sül a bundája. Ha olajjal vagy olivaolajjal spricceltem, még szájhasogatóbban pirulós lett. A joghurtos/tejfölös pácolás segít, de kívülről kell hozzá valami jó öntet. A natúr kukoricapehely mellé szezámmagot szoktam még hinteni (kis csomagocskában lehet kapni hiperben/szuperben biztos, kisebb üzletekben nem tudom), az nagyon fel tudja még dobni az ízét, és a pirulás is jót tesz neki.

eszterlánc21 · http://eszterlancfoz.blog.hu 2012.12.28. 12:35:34

@reqcka: szerintem ez az ízlések és pofonok esete... nekünk pont ez a különlegesen ropogósság tetszett benne. de szájhasogató azért távolról sem volt. a szezámmag is nagyon jó - lenne, ha a kölkök megennék :)
süti beállítások módosítása