És még mindig medvehagyma és medvehagyma. Hiába no, rövid a szezon, ki kell használni. Meg amúgy sem volt otthon más... Elvileg még meg sem kezdődött a májusi rohanás, hiszen még csak április van, de a kamrám és a hűtőszekrény már most május végi állapotokat idéz. Így…

A múltkori medvehagymás pitéből kimaradt egy kevés olajon megfonnyasztott levél. Kissé tétován nézegettem másnap, hogy ezzel most mihez kezdjek. Aztán eszembe jutott a meleg spenót salátám és innen már ment minden, mint a karikacsapás. Csak semmi bonyolítás! Egy kis szalonna…

Végre eljutottam a piacra... A szerzemény többek között medvehagyma. És ami jó, az jó, a tavalyi pitét készítettem el ismét, annyi eltéréssel, hogy feta helyett részben zöldfűszeres kecskesajtot használtam, mivel ezt találtam a hűtő egyik eldugott sarkában. 

A férjem időtlen idők óta készít nekünk, no és persze magának, karamellizált almát. Reggel, délben és este, desszertnek, vagy csak úgy, egyszerűen, vagy mindenfélével megbolondítva. És nem tudjuk megunni. Ehhez képest a tarte Tatin-ig eddig még nem bírtunk eljutni, pedig az…

süti beállítások módosítása