Kukoricás lepény

Címkék: köret kukorica

2013.06.07. 11:30

Az az igazság, hogy hihetetlenül tudom unni a hagyományos köreteket. Márpedig nálunk főleg ezek mennek... Bááár, mióta a lányom átpártolt hozzánk, pl. rizottó ügyben, azóta többségben vagyunk a fiammal szemben, szóval akár le is szavazhatjuk... De ez a kukoricás lepény neki is bejött, úgyhogy volt változatosság a köretben, összhang a családban és maradék felhasználás egyben.

kukoricás lepény.JPG

Az egész egy bontott doboz kukoricával kezdődött és egy halvány emlékképpel valamelyik gasztro blogról. Aztán ez lett belőle,  a variációk száma pedig innentől kezdve végtelen.

10 dkg lisztet (tetszés szerint lehet búza, tönköly, részben akár kukorica is, ill, teljes kiőrlésű) összekevertem

fél teáskanál sütőporral,

1 tojással,

2 dkg reszelt parmezánnal (más sajt is használható),

5 evőkanál tejjel (vagy tejföllel, tejszínnel),

1 evőkanál olajjal (olíva is lehet, vagy vaj), fűszereztem

sóval, borssal, cayenne borssal ( de mehet bele snidling, petrezselyem, kapor is), majd beleborítottam

3/4 doboz kukorica konzervet, ami persze lehet egy egész is és bátran lecserélhető borsóra, újhagymára, egyéb párolt/főtt zöldségre. A  tészta állaga lágy nokedli szerű legyen, ami már nem folyik, de egy kanállal még jól szaggatható, kenhető, formázható. Forró serpenyőben kevés zsiradékon kis lepényeket sütünk belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr225348751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása