sült oldalas - avagy a férfi ha főz 1
Címkék: bor vegyes zöldség sertés hús a férfi ha főz
2010.10.18. 09:00
Ezt a rovatot is már régebben el akartam indítani, hiszen nálunk az a szerencsés helyzet állt elő, hogy a férjem nem csak enni, hanem főzni is szeret. Vannak kifejezetten olyan ételek, amiket ő szokott elkészíteni és vannak olyanok is, amelyeket mindketten szoktunk - hol egyformán, hol nagyon másképp. És mivel ez a blog elsősorban a mi kis családi receptfüzetünk, ezért itt mindenképpen helye van az ő főztjének is.
Oldalast szoktam én is (ritkán), de másképp. Ez a férj verziója tehát.
kb 2 kg sertés oldalast darabolás után egy serpenyőben erős tűzön minden oldalukon megpirított és egy magasfalú tepsibe tette őket és csak ekkor sózta meg. Ezután következtek a
durva darabokra vágott vegyes zöldségek (hagyma, sárgarépa, fehér répa, zeller), amelyeket szintén megpirított. Isteni illata volt a karamellizálódó zöldségeknek. Ezeket is megsózta és a húsra halmozta.
Babérlevelet, borókabogyót szórt közéjük ízesítésül, borsozta, valamint
kb 2 dl vörösbort és ugyanannyi vizet öntött rá. Fólia alatt lassú tűzön sütötte, majd fólia nélkül és a végén egy kicsit rá is grillezett (összesen vagy 3 óra volta sütési idő). A húst és a zöldségeket kiszedte egy tálra, melegen tartotta, a pecsenyeléből pedig mártást készített. Párolt lila káposztával és tepsiben sült krumplival tálalta.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.