Férjemmel együtt szeretjük a sima, egyszerű zöldségleveseket, amelyeket pillanatnyi hangulattól függően tejfölös habarással, vagy paprikás rántással is szoktam készíteni. A tejfölös változatnak meg van az az előnye, hogy egy gyors turmixolás után a gyerekek is hajlandóak megenni...
50 dkg karfiolt (már mosva, darabolva ennyi) apró rózsáira szedek, vágok szét és
1 leveskockával ízesített vízbe odateszem főni.
Sózom, borsozom, vágok bele
petrezselyemzöldet. Közben elkészítem a habarást
1 evőkanál lisztből és
2 dl tejfölből, a leveshez öntöm, majd beleszaggatok
1 tojásból,
1 evőkanál vajból és
kb 2 ek lisztből,
csipet sóból összeállított galuskákat. Ha készen van, még egy kis friss petrezselyemmel lehet színét, ízét élénkíteni. (a gyerekeknek meg egyszerűen galuskával együtt turmixoltam le).
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.